Giant Pacific Octopus

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mysalishsea/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
Invertebrates
Category: Order: Family: Conservation Status:
Enteroctopus dofleini

HABITAT:
Giant Pacific octopus live in areas between the low-tide line to depths of 502 metres.

DIET:
Giant Pacific octopus eat rockfish, herring, crab, snails, and clams.

PREDATORS:
Seals, sea lions, and whales are predators to Giant Pacific octopus.

Identification

Behavior: 

Octopus den in crevices, under rocks, or in man-made objects. They use dens to lay their eggs and hide from predators. These masters of camouflage can quickly change the colour and texture of their skin to match their environment.

Life History

Did you know?: 

Octopus usually hunt at night.

More Photos

Photos: 

Who Am I

Kingdom: 
Phylum: 
Class: 
Order: 
Family: 
Content Submitted by: